Planeras möhippa

Eftersom ett kommande giftermål ska firas med en “sista kväll” med tjejerna, som ogift så är det förmodligen en hel del att planera. Ni som tagit på er planeringsansvaret för möhippan för er bästa vän kommer känna att det är något roligt och ärorikt.

Med anledning av att bra festligheter tar tid att planera så är ett bra recept för framgång att börja i god tid.

Att surfa runt på nätet, ringa restauranger, boka aktiviteter kan kräva sin tid. Ett hett tips är att göra det klart för vem du än ringer till att det handlar om en möhippa. Kanske har de erfarenheter från tidigare möhippor? Då finns säkert flera goda idéer som ni kan bolla med varandra.

Du som känner dig manad att hålla i planering ska inte vara rädd för att fråga om flera av hennes vänner kan vara delaktiga. Att sitta och klura på kidnappning, teman, utklädnad, lekar och aktiviteter blir så mycket roligare och enklare desto fler ni är. Du kommer märka att det är anmärkningsvärt många som gärna vill vara med och bidra med idéer.

Bestäm datum för festligheterna

För att komma igång på bästa sätt så börja med att sätta er ner tillsammans och bestämma ett datum då dagen skall äga rum. Tänk på att desto tidigare planeringen börjar ju mindre är risken att flera av er har hunnit planera in något annat så pass långt in i framtiden.

Okej, datumet är spikat och klart. Nästa steg blir att diskutera vad ni vill utsätta bruden för. Några tips på aktiviteter till möhippan är alltid en bra start att kolla närmare på. Är det en lugn och snäll möhippa eller en mer fartfylld och “elak” möhippa som går all in på det mesta? Värt att tänka på här är hur ni tror hon skulle vilja att dagen ser ut. Är hon en partypingla som skulle uppskatta champagne i litervis eller är hon en lugn tjej som hellre skulle se en finmiddag tillsammans?

planera datum för möhippa

Vem gör vad för möhippan?

När dagen ska gå av stapeln och vad ni ska hitta på är nu bestämt. För att göra planerna till verklighet så fördela ut olika ansvarsområden. Nedan följer några tips på vilka dessa områden för möhippan skulle kunna vara.

Bjud in till möhippan

Vilka vänner, släkt och familjemedlemmar ska bjudas till möhippan? Visst är det en väldigt svår fråga, inget snack om den saken. När väl listan med personer är klar så är det praktisk om ni utser en person för att kontakta dem alla samt pricka av om de tänkt delta i möhippan eller ej.

Skippa gärna inbjudningskort, för att minska riskerna med att bruden kommer få nys om vad som pågår. Ring eller skicka sms är att rekommendera för att bjuda in till möhippa.

Ansvarig för kidnappning

Att överraska den kommande bruden på ett roligt sätt går att göras på många olika vis. Vem kommer på hur ni ska överraska henne på bästa sätt? Här ingår det bland annat att ta kontakt med brudens partner, föräldrar eller kollegor för att se om ni kan hitta på ett roligt spratt tillsammans. Att kidnappa henne en dag på jobbet är något hon absolut inte tror kommer hända. Ett annat tips är att be hennes föräldrar att bjuda på middag och kidnappa henne där.

Vem håller i pengarna

Aktiviteter, middagar och drycker är givetvis sådant som kostar en del. Ska ni ta in pengar till möhippan i förväg eller betalar var och en på plats? En frågeställning som med fördel kan bestämmas i förväg. Kom gemensamt fram till en summa som alla känner sig bekväm med och utse sedan den som får agera bank.

Ett tips när ni bokar restaurang eller aktiviteter för stora sällskap är att försöka få till ett fördelaktigt paketpris. Att som företagare få ett stort antal tjejer ger bra med pengar i kassan. Ta med fördel fram förslag på olika restauranger och barer för att jämföra dem. Vilket ställe kan locka med bästa rabatten?

Bokningsansvarig för möhippa

Bokningar kan innefatta restauranger, transporter, aktiviteter. Lägg hellre lite för mycket tid mellan bokningarna än för lite. Att behöva stressa igenom en  möhippa är aldrig att rekommendera.

Femkamp och andra lekar

Att ordna möhippa femkamp eller lekar av annat slag är populärt. Aktiviteter kan vara kubb, pil- eller ringkastning, musikquiz, prosecco pong är några exempel på vad lekarna kan vara. Är någon av tjejerna extra bra på att fixa femkamp och komma på vad ni ska underhålla er med? Utse henne till lekansvarig!

Foto och film

Foton och filmer från er möhippa blir så småningom en rolig sammanfattning av dagen. Att visa era aktiviteter och festligheter blir så småningom ett roligt inslag på bröllopsfesten. Både för personerna var med på möhippan, men även de som inte var inbjudna eller hade möjlighet. Bestäm vem som ska få uppdrag att framkalla, klippa ihop och sammanställa materialet som ni alla hjälps åt att ta under möhippan

vad får en möhippa kosta

Tar ni på er masker under kidnappningen så bruden får svårt att se vilka som är med?

Planera för det bästa – Var förberedda på det värsta

Rubriken kanske lät lite väl skrämmande. Vad som alltid är bra att planera för är dock små avvikelser från grundplaneringen. Att skapa en reservplan av något slag är aldrig fel! Är det tänkt ni ska möhippan mestadels utomhus? Fundera på eventuella svårigheter som uppstår om det blåser och regnar kraftig den tilltänkta dagen. Att kunna gå till en lokal eller hem till en person som är med på möhippan är guld värt i ett sådant scenario.